1. Nalazite se u
 2. Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

 1. OPĆE ODREDBE
  Ova internetska stranica je u vlasništvu trgovačkog društva A
  filio DO ERGO SUM d.o.o. (dalje u tekstu Afilio d.o.o.). Afilio d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja ove internetske stranice koje je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

Uvjeti kupnje propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje ove internetske stranice. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima kupnje te pristaju na korištenje internetske stranice u skladu s njima.

Pristup na ove internetske stranice ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti, koje su izvan kontrole trgovačkog društva Afilio d.o.o., koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Svi proizvodi koji se nalaze na ovim internetskim stranicama prodaju se preko distribucijskog zastupnika trgovačkog društva Afilio d.o.o. te se ne mogu koristiti od strane trećih osoba bez izričite suglasnosti nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Afilio d.o.o. će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

 1. OSNOVNI POJMOVI
  U smislu ovih Uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom ove internetske stranice.

 

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

  1. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST
   Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

Afilio d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje ovih internetskih stranica.

  1. CIJENA
   A
   filio d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača. Sve cijene izražene su u euru, s PDV-om. Troškovi plaćanja, dostave i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

  2. Pravne osobe koje se registriraju, prilikom registracije će dobiti korisničko ime te će nakon dodjele kategorizacije veleprodajnog kupca od strane Afilio d.o.o., o čemu će isti biti obaviješteni mailom, moći logiranjem u web stranicu vidjeti izražene cijene proizvoda bez uključenog PDV-a (veleprodajne cijene).

Afilio d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji te se isto obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje kao i redovnu cijenu proizvoda na akcijskoj prodaji.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, trgovačko društvo Afilio d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima, koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Cijene svih proizvoda su informativne i podložne promjeni bez prethodne najave.

  1. PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA
   Podaci o proizvodima na ovoj internetskoj stranici napravljeni su prema bazi podataka trgovačkog društva A
   filio d.o.o..

Fotografije proizvoda su simbolične i informativnog karaktera te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Afilio d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji, ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, obzirom na razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl..

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na ovoj internetskoj stranici podložni su kvarovima i nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na ovoj internetskoj stranici, Afilio d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu.

U slučaju istovremenog naručivanja više korisnika na ovoj internetskoj stranici, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na Afilio d.o.o. skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Afilio d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz ponude, koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži naručenom proizvodu, koji nije raspoloživ.

 • NAČIN KUPNJE NA WEB SHOPU 
  Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.

Klikom na gumb "dodaj u košaricu” kod svakog artikla isti se uvrštava u „Košaricu".

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda izražene su s već uračunatim PDV-om.
Pristupom meniju „Košarica"
(grafičkom oznakom košarice) kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.
Proizvod uvršten u „Košaricu" kupuje se klikom na tipku „
Završi Kupnju ".

Za svaku narudžbu, ispod košarice je naznačena cijena dostave.

Nakon pritiska na tipku „Završi kupnju", kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Nakon primitka svih obveznih podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

 • NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem izbornika i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku kada Afilio d.o.o. putem internetskih stranica, elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Afilio d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

  1. da li je poruka u Junk/Spam folderu;

  2. da li je mailbox pun;

  3. da li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu internetsku stranicu, te ako nisu kupac treba ponoviti proces naručivanja.

Ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Afilio d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabrano internet bankarstvo, virman ili opća uplatnica, Afilio d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu i nedjelju. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Afilio d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

 • PLAĆANJE
  Naručenu robu moguće je platiti:

  1. Internet bankarstvom

  2. Općom uplatom, virmanom

  3. Pouzećem

  4. Kreditnim ili debitnim karticama (Maestro, MasterCard, MasterCard electronic, Visa, Visa Electron, Diners)


Izborom plaćanja putem kartica, klikom na izbornik «Plaćanje» automatski se otvara zaseban prozor u koji se unose svi traženi podaci. Izborom plaćanja putem Internet bankarstva, opće uplatnice ili pouzećem, po završetku narudžbe e-mailom ćemo Vam poslati ponudu. Ponudu možete platiti prema prethodno izabranom načinu plaćanja.

Ukoliko je izvršena uplata, a Afilio d.o.o. ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, kupac će u primjerenom roku biti obaviješten te će Afilio d.o.o. izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će Afilio d.o.o. izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.
Kod izbora modela plaćanja Internet bankarstvom ili općom uplatnicom/virmanom, robu pakiramo i šaljemo tek po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od kupnje.

Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom.

 • KORIŠTENJE KUPONA I POPUSTA.

Svim upisanima u mailing listu, te Facebook prijateljima Facebook stranica u vlasništvu Afilio d.o.o., povremeno darujemo kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja. Afilio d.o.o kupone može dijeliti i u suradnji s različitim medijima, drugim digitalnim mrežama.

Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također popusti mogu biti primijenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda ili akciju. Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom slanja kupona.

 • DOSTAVA
  Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe koju je odabrao A
  filio d.o.o.. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drugačije naznačeno (naznaka „besplatna dostava").CIJENA DOSTAVE

           Cijena dostave iznosi:
 • 4,65 eura za narudžbe do 26,5€ (200kn),
 • 3,32€/25kn za narudžbe iznad 200kn/26,5
 • besplatna za narudžbe iznad 53,1€/400kn!

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

 • VRIJEME DOSTAVE
  Sve narudžbe dostavljaju se od ponedjeljka do petka između 08:00 i 16:00 sati. Maksimalno vrijeme dostave za područje RH je
  do 7 radnih dana, osim za otoke, od trenutka zaprimljene narudžbe ili uplate, prema izabranom modelu plaćanja. Dostava na otoke se vrši sukladno rasporedu dostavne službe te može trajati duže od gore navedenog.

Za narudžbe primljene do 13 sati radnim danom, a kod kojih se plaćanje vrši nekom od ponuđenih debitnih ili kreditnih kartica ili kod kojih se plaćanje vrši pouzećem, naručenu robu isti dan predajemo dostavnoj službi. U slučaju primitka narudžbe nakon 13 sati radnim danom, naručenu robu predajemo dostavnoj službi sljedeći radni dan.

U slučaju plaćanja Internet bankarstvom, općom uplatnicom ili virmanom, narudžbu šaljemo po primitku potvrde uplate. Za e-mailom/faksom zaprimljenu potvrdu uplate do 13 sati radnim danom, naručenu robu isti dan predajemo dostavnoj službi. U slučaju primitka potvrde uplate nakon 13 sati radnim danom, naručenu robu predajemo dostavnoj službi sljedeći radni dan.

Obvezujemo se da ćemo vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.

Kada Afilio d.o.o. putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

NEUSPJELA DOSTAVA/NEPOZNATA ADRESA
U slučaju da u vrijeme dogovorene dostave niste kod kuće, dostavljač će vas nazvati i s vama dogovoriti novi termin dostave. Molimo vas da nam najavite na
web.shop@afilio.hr, ako niste u mogućnosti zaprimiti narudžbu prema ranijem odabiru termina.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavljač će pokušati stupiti u kontakt s primateljem i dogovoriti vrijeme i eventualno drugu adresu za dostavu.

U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u Afilio d.o.o., a kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđena sljedeća mogućnost:

  1. da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom/telefonom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja;

  2. da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom/telefonom, ponovo dostavi na drugu adresu kupca odnosno primatelja.

Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, smatrati će se da je odustao od kupnje.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, Afilio d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

 • MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA
  A
  filio d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor A
filio d.o.o. jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Afilio d.o.o., uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) kojeg kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

PISANI PRIGOVORI, POVRAT, REKLAMACIJE, ZAMJENA


U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti pisani prigovor u zakonskom roku od 14 dana od primitka pošiljke, e-mailom na: 
 web.shop@afilio.hr,

poštom na adresu: Afilio d.o.o., Stenjevčica 8, 10090 Zagreb.

 

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena;

 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja;

 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja.


Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Afilio d.o.o. će potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja te odgovoriti u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.
U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

Afilio d.o.o. će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

Robu će preuzeti Afilio d.o.o. ili njegov ugovorni logistički partner, na adresi na koju je bila isporučena ili na drugoj adresi, prema prethodnom dogovoru s kupcem.

Kupac je dužan robu predati Afilio d.o.o. bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora. Kupac može robu sam vratiti na adresu Afilio d.o.o. o svom trošku, o čemu treba prethodno obavijestiti trgovačko društvo Afilio d.o.o..

Afilio d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio za proizvode iz prigovora, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Afilio d.o.o. roba vraćena ili nakon što je dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

 • PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
  Kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,

 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe.


Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

 • PRIMJENA UVJETA KUPNJE
  Korištenjem usluga A
  filio d.o.o. internetske trgovine prihvaćate ove Uvjete kupnje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ove internetske stranice sadrži informacije o proizvodima i uslugama Afilio d.o.o., te služe kao elektroničko prodajno mjesto – internetska trgovina.

Afilio d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ovih internetskih stranica, te korištenjem informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 • ZAVRŠNE ODREDBE
  Prihvaćanjem ovih Uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio Ugovora.


Recenzije (0)
Prosječna ocjena:  0,0

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više